Řidič nahlásil policii, že mu do auta skočil pes. Poté nadýchal 2,81 promile

06.01.2023 10:23

Řidič oznámil na linku Městské policie Domažlice, že mu do auta skočil pes. Přivolaná hlídka předala toulavého psa majitelce a následně zjistila, že muž řídí pod vlivem alkoholu.

pes v autě_ilustrační_Pixabay

„V noci před Štědrým dnem bylo na lince 156 přijato oznámení od muže, který strážníkům sdělil, že v jedné z domažlických ulic pobíhal pes, který mu skočil do jeho otevřeného vozidla,“ uvedla Městská policie Domažlice.

Hlídka městské policie přijela na místo a začala s mužem celou situaci řešit. „Ve vozidle oznamovatele skutečně seděl pes a oznamovatel hlídce opětovně vysvětloval, jak se zvíře do jeho vozidla dostalo. Z jeho vystupování a řeči bylo zjevné, že je pod vlivem alkoholu. Díky místní znalosti strážníků byla kontaktována majitelka psa a osobně si pro něj přišla,“ popsala sled událostí policie.

„Strážníci předávali psa majitelce a mezitím z místa oznámení odjíždělo vozidlo, do kterého pes před tím „nasedl.“ Hlídka měla podezření, že vozidlo řídí muž, se kterým před chvílí mluvila, a tak vyjela za ním. Vozidlo bylo zastaveno. Za volantem seděl oznamovatel předchozí události,“ uvedla policie s tím, že po vyzvání k předložení řidičského průkazu řidič uvedl, že ho nikdy nevlastnil.

Dechová zkouška u řidiče byla pozitivní s výsledkem 2,81 promile alkoholu v dechu.

Vzhledem k důvodnému podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka OOP Domažlice, která si celou událost převzala k dalšímu řízení.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24