Řidič se oháněl po mouše. Místo ní ale zlikvidoval auto - FOTKY

18.10.2021 15:46

Řidiče na Domažlicku obtěžovala při řízení moucha. Při pokusu se jí zbavit se přestal věnovat řízení a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do směrových sloupků. Poté byl transportován do nemocnice.

nehoda na Domažlicku_foto PČR_2
nehoda na Domažlicku_foto PČR_1nehoda na Domažlicku_foto PČR_2nehoda na Domažlicku_foto PČR_3nehoda na Domažlicku_foto PČR_4

V pátek 15. října podvečer došlo k dopravní nehodě na silnici II. třídy č. 200 mezi obcemi Miřkov a Vidice.

Pětasedmdesátiletý řidič osobního automobilu Škoda Octavia jedoucí ve směru od obce Vidice na obec Miřkov se při jízdě plně nevěnoval řízení a nesledoval situaci v provozu na pozemní komunikaci. Při jízdě po přímém úseku vjel na pravý okraj komunikace a následně vyjel vpravo mimo komunikaci, kde postupně narazil do dvou směrových sloupků, můstku a havaroval v pravém příkopu.

"Řidič uvedl, že při jízdě po přímém úseku se snažil zabít mouchu, která ho při řízení obtěžovala. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl z místa dopravní nehody odvezen k ošetření do nemocnice. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na osobním automobilu Škoda Octavia byla vyčíslena na 40 tisíc korun, na směrových sloupcích na 2 tisíce korun a na můstku a propusti na 4 tisíce korun," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24