QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič z honičky na D5 byl převezen z plzeňské nemocnice a obviněn

15.01.2014 17:42

Řidič, který ujížděl minulý víkend před policisty po D5 z Prahy až do Plzně byl ve středu 15. ledna převezen z nemocnice do Prahy. Policie muže obvinila a zjistila i nové skutečnosti v případu.

DSC_1204
DSC_1130DSC_1161DSC_1172DSC_1204DSC_1213DSC_1232DSC_1305

Dramatická policejní honička z Prahy do Plzně, která se odehrála minulou sobotu a při níž řidič Mazdy ujížděl policistům přes tři kraje, má nyní dohru v podobě obvinění. Obvinění sedmadvacetiletého řidiče padlo právě dnes.

Více o honičce, záběry z kamer a další info najdete zde.

Muž, který ujížděl před policisty z Prahy po D5 až do Plzně, byl dopaden postřelený u Fakultní nemocnice v Plzni. Tam byl také hospitalizován. Právě kvůli zranění sedmadvacetiletého muže nemohlo obvinění padnout dříve.

Ve středu 15. ledna byl ale muž převezen z plzeňské nemocnice do Prahy a vyslechl si obvinění. "Jedná se konkrétně o trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, násilí proti úřední osobě a obecné ohrožení. Za ty mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Poté skončil obviněný v cele předběžného zadržení, a vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k návrhu na uvalení vazby," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.


Nové okolnosti vyvstaly i co se týče Mazdy, se kterou obviněný ujížděl. "V tomto vozidle kriminalisté v rámci ohledání našli sadu německých registračních značek. O té už dnes pražští policisté vědí, že nebyla německými úřady nikdy vydána na jakékoliv vozidlo, a tudíž můžeme konstatovat, že se prokazatelně jedná o značky falešné," uvedl dále Hulan. 


Kriminalisté navíc zjistili, že Mazda nemá žádnou minulost. Není sice vedená jako kradená, ale auto je podle výrobního čísla v Čechách nedohledatelné. "Pražští policisté budou žádat cestou mezinárodní spolupráce kolegy především v Lucembursku, ale i jiných státech, o informaci, zda je toto auto u nich vedeno v registru motorových vozidel, a kdo je případně jeho majitelem. Stejně tak budou kriminalisté oslovovat akreditovaného zástupce Mazdy v ČR ke zjištění, ve kterém státě bylo toto vozidlo prodáno úplně poprvé od výroby, teda jako nové. Stejný bude postup i v případě lucemburských registračních značek, kterými byla Mazda v době honičky opatřena," přibližuje Hulan.

Foto: zatčení v Plzni, Pavel Němeček orfoto.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24