QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

24.04.2024 19:58

Po třech letech se bude v Plzni hrát finále poháru!

Viktoria doma porazila Zlín 3:0

Řidiči, pozor! Rokycanskou ulici v Plzni čekají opravy, omezí dopravu!

31.03.2023 9:12

Oprava levého jízdního pruhu Rokycanské ulice v úseku od Divadla ALFA až po křižovatku u napojení pivovaru Gambrinus a parkoviště centra Hornbach výrazně ovlivní provoz v Plzni.

Rokycanská_ŘSD (2)

Levý jízdní pruh bude od soboty 1. dubna uzavřen až do 11. dubna. Řidiči tak budou moci využívat při jízdě do centra pouze pravý jízdní pruh. Práce se nedotknou křižovatky s Jateční ulicí. Oprava pravého jízdního pruhu bude ve stejném úseku jako v případě levého následně probíhat od 17. do 25. dubna.

Od 8. do 10. dubna je také v plánu oprava křižovatky Rokycanské a Masarykovy ulice, kdy nebude po tyto dny možné projíždět mezi Masarykovou a Dlouhou ulicí. Objízdná trasa tak v tomto případě povede Těšínskou ulicí, dále po Jateční, Rokycanské a do Revoluční.

O víkendu 15. a 16. dubna pak bude provedena oprava křižovatky Rokycanské a Jateční. Křižovatka zůstane uzavřena a objízdná trasa povede od Jateční do Těšínské ulice, na Masarykovu, kdy u Pietasu mohou následně řidiči odbočit doprava.

Investorem oprav silnice I/26 je Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD). Jedná se o opravu asfaltových vrstev, vylomených obrub a provedení vodorovného značení. Jde o pokračování opravy silnice, která již probíhala v minulém roce, tentokrát je však vše ve směru do centra města.

„Opravy na Rokycanské jsou vzhledem k jejímu dopravnímu významu velmi komplikované. Proto se snažíme s ŘSD jednotlivé etapy koordinovat a zkracovat. Například oprava křižovatky Rokycanské s Masarykovou ulicí tak bude prováděna v době nižší dopravní zátěže o Velikonocích a křižovatka Rokycanské s Jatečním o víkendu o týden později,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Foto ilustrační ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24