QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidička nezvládla jízdu na náledí! V nemocnici skončila i s malou dcerou

08.12.2015 9:45     08.12.2015 12:35

Hned několik nehod se od rána řešilo po celém regionu. Na vině byla v mnoha případech mlha i náledí. K nehodě na Tachovsku musela vyjíždět i záchranka.

FOTO_PČR (1)

Mlha a místy i velmi kluzké silnice komplikovaly od rána provoz na řadě míst. Několikrát musela do terénu i policie kvůli nehodám. Nejvážnější se odehrála na Tachovsku u obce Žďár, kde skončila v nemocnici mladá řidička i se svojí 3letou dcerou.

Na silnicích v regionu dělaly problémy od časných ranních hodin námraza a mlha. Velmi špatně sjízdná byly pro řidiče například silnice na Klatovsku v okolí Hartmanic, kde navíc foukal silnější vítr. Problémy dělala mlha ale také například na severním Plzeňsku.

Na Tachovsku byly pro změnu místy problémy s námrazou na silnicích. A právě na to nejspíš doplatila teprve 23letá řidička. "Řidička osobního vozu Opel jela směrem od obce Žďár na Chodský Újezd. V leovotočivé zatáčce podle všeho nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze komunikace a na náledí dostala smyk. S vozidlem pak skončila mimo komunikaci, kdy přední částí narazila do dřevěného oplocení a bokem do vzrostlého stromu," popsala průběh nehody mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Na místo musela vyjet i záchranka. Při nehodě došlo ke zranění všech osob v autě. "Z místa jsme převáželi ženu a malou dívku do fakultní nemocnice v Plzni," řekla k nehodě mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Zranění utrpěl ještě 6letý chlpaec, který byl v autě. U něj ale mělo jen o drobné poranění.

Policie okolnosti nehody nadále šetří. Alkohol byl ale u ženy vyloučený dechovou zkouškou.

Během rána dopoledne se bouralo i na dalších místech. Například u obce Letiny na jižním Plzeňsku nabouralo auto do stromu, tam se to naštěstí obešlo bez zranění, stejně tak v Plzni, kde se řešily nehody například na Vejprnické nebo v Kaplířově ulici.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24