QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Házenkářská hala v Bolevci se dočká opravy, stavba proběhne v létě

17.03.2017 10:38

Házenkářská nafukovací hala v Plzni Bolevci, kterou vloni na podzim podpálil neznámý žhář, se přece jen dočká opravy. Peníze na rekonstrukci odsouhlasilo vedení města.

DSC_1611

Rozsáhlý požár zachvátil halu v plzeňském Bolevci v polovině října loňského roku. Hala doslova lehla popelem a škody se vyšplhaly na zhruba milion a půl. Házenkáři Talentu - 90 tak během několika hodin přišli o své domácí zázemí. Teď se ale blýská na lepší časy, město schválilo peníze na opravu.

Na rekonstrukce je určeno skoro 1,4 milionu, které dostala bolevecká škola z pojistného. Použití peněz z pojistky na opravy schválilo zastupitelstvo města, které je zřizovatelem školy. 

"Nafukovací halu využívaly stovky dětí od nejmenších žáků až po juniory. Házenkářský sportovní klub Talent - 90 se snažil sehnat náhradní prostory v tělocvičnách a halách, ale neuspěl. Pomoc nakonec získal od města, které klubu přechodně pronajalo tělocvičnu v komplexu Krašovská 30," říká náměstkyně primátora Eva Herinková. V hale v areálu na Košutce tak budou muset vydržet házenkáři ještě několik měsíců.

Rekonstrukci haly bude mít na starost odbor investic. "Naše představa je taková, že bychom chtěli zrealizovat stavbu během letních prázdnin," dodává vedoucí odboru Pavel Grisník. Město už oslovilo původního dodavatele stavby a jedná o zpracování projektové dokumentace. Přesný rozpočet opravy tak zatím stále není jasný.

Policie případ požáru nakonec odložila, protože se nepodařilo najít viníka. Nicméně je jisté, že halu někdo zapálil. Nejednalo se navíc o první případ, kdy nafukovací hala vzplála.

FOTO: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24