Říjen přinese nadprůměrné teploty i hodně srážek

05.10.2015 7:02

Až do posledního říjnového týdne by měly být teploty průměrné nebo nadprůměrné. Poměrně hdoně by ale mělo také pršet. Čtěte předpověď do 1. listopadu.

FOTO_QAP_CZ (2)

Meteorologové ČHMÚ vydali novou měsíční předpověď až do 1. listopadu. Podle výhledů si sice užijeme poměrně příjemných teplot na toto období, nicméně bude už přibývat i srážek. Podle odhadů nicméně ani víc dešťů nezmírní srážkový deficit letošního roku.

"Nastávající 2 týdny by měly přinést počasí s průměrnými teplotami. V třetím předpovědním týdnu od 19. do 25. října se teploty dostanou nad průměr pro toto období a v závěru měsíce klesnou pod průměr. Celkově očekáváme, že říjen bude teplotně slabě nadprůměrný," informoval ČHMÚ.

Z pohled srážek by měl být nadprůměrný především první týden, pak by se měly střídat úhrny průměrné s nadprůměrnými. Se suchem to ale příliš nepohne. "I přesto, že by měl být říjen jako celek srážkově nadprůměrný, očekávané srážky nevyrovnají deficit. Ten od začátku roku do konce září činil už 180 mm srážek," upozorňují meteorologové.

Deštníky a pláštěnky s sebou! V tomto týdnu nás čeká hodně deště a přeháněk...

V pondělí bude oblačno až polojasno. Nejvyšší teploty se odpoledne dostanou na 16 až 20 stupňů. V úterý nás čeká zpočátku polojasno a místy mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně ale bude přibývat oblačnost a počítat  musíme s přeháňkami. Teploty v noci klesnou mezi 12 až 8 stupňů, přes den vystoupí na zhruba 15 stupňů.

Středa bude ve znamení oblačné nebo zatažené oblohy, ojediněle se budou objevovat přeháňky a postupně na většině území déšť. V noci klesnou teploty mezi 13 až 9 stupňů, přes den vystoupeí mezi 13 až 17.

Čtvrtek přinese oblačnou až zataženou oblohu, místy s deštěm. Nejnižší noční teploty budou mezi 11 až 7 stupni, nejvyšší denní mezi 12 a 16.

V pátek nás čeká zataženo až oblačno, místy se slabým deštěm. V noci se teploty budou pohybovat mezi 10 až 6 stupni, přes den mezi 11 a 15.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 14 °C."
 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24