QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycany investují do oprav mateřských a základních škol desítky milionů korun

15.08.2023 8:23

Město Rokycany zřizuje tři základní a dvě mateřské školy. Náklady na investice ve školách jsou letos v desítkách milionů korun. 

ZŠ ulice Míru 3

Zásadní investice do škol v letošním roce jsou již hotovy. Dvě základní školy mají nové střechy. Informovali jsme zde. Nyní se během prázdnin opravuje školní kuchyně Mateřské školy Pohádka a děti z mateřinky v Čechově ulici budou mít novou zahradu.

Město také investuje do IT vybavení škol – nakoupí nové interaktivní tabule. Ty získá Základní škola Jižní předměstí a Základní škola T. G. Masaryka. Celkem bude v rámci schváleného rozpočtu nakoupeno šest kusů interaktivních tabulí a příslušenství za celkem 757 823 korun.

Základní škola T. G. Masaryka kromě opravené střechy bude v létě investovat do výměny původních rozvodů vody v suterénu školy (v jídelně), z toho důvodu byl ukončen školní rok již 26. června. Zároveň probíhala sanace prostoru školní kuchyně. V druhém patře školy bude provedena nová výmalba včetně oprav stěn.

Základní škola Jižní předměstí vymění podlahové krytiny ve třídách, ve dvou třídách bude vyměněn nábytek – 15 lavic a 30 židlí za 200 tisíc korun. Dále budou provedeny nové výmalby a běžná údržba školy.

Mateřská škola Pohádka v Raisově ulici, která spadá pod MŠ U Saské brány, opravuje kuchyni v suterénu školky. Kromě kuchyně se opraví sklady potravin, šatna, sociální zařízení a denní místnost personálu kuchyně. Celkové náklady jsou 1,5 milionu korun s DPH, hotovo bude do konce prázdnin.

V Mateřské škole Čechova se rekonstruuje zahrada za 2,5 milionu korun, hotovo by mělo být do začátku nového školního roku. Na zahradě se vybuduje dřevěná terasa se zděným skladem na celkových půdorysných rozměrech stavby cca 8 x 3 metrů. 

Foto ilustrační město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT