QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Senioři v regionu se baví! Koncert v besedě, sportovní hry na atletickém stadionu! FOTKY

06.10.2022 16:37

Senioři v Plzeňském kraji rozhodně nezahálí. V neděli vyrazili na koncert do Měšťanské besedy, ve středu se pak senioři sjeli na atletický stadion na Sportovní hry seniorů. QAP.cz byl na místě! Obě akce uspořádala krajská organizace seniorů Plzeňského kraje.

sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (26)
sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (26)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (2)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (1)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (4)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (3)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (5)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (6)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (7)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (8)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (9)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (10)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (11)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (12)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (13)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (15)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (16)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (14)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (17)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (18)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (19)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (20)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (21)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (22)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (23)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (25)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (24)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (28)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (27)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (29)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (30)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (32)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (31)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (33)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (34)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (35)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (36)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (37)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (38)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (39)sportovni hry seniorů skvrnany _foto QAP (40)koncert senioři Beseda foto QAP (1)koncert senioři Beseda foto QAP (2)koncert senioři Beseda foto QAP (3)koncert senioři Beseda foto QAP (4)koncert senioři Beseda foto QAP (5)

Sportovní hry seniorů se uskutečnily ve středu 5. října na Atletickém stadionu města Plzně ve Skvrňanech. Konaly se pod patronací sportovního náměstka města Plzně. "Omlouváme se Vám za menší komplikace kvůli stavbě, která zde probíhá," řekl na počátku všem Roman Zarzycký, dosavadní 1. náměstek primátora města Plzně. Atletický stadion se totiž neustále vylepšuje a v současné době probíhá za provozu zejména dostavba nového tunelu. Stavba ale neměla na zdárný průběh her žádný vliv.

Seniorům přálo počasí, a tak za krásného slunečného počasí zdolávali postupně v týmech jednotlivé disciplíny. "Máme tady například jízdu na koloběžce, hod na plechovky, na koš apod. Vyhodnocovat budeme nejen týmy, ale i kategorie jednotlivců do 70 a nad 70 let," prozradila na počátku akce QAPu předsedkyně Krajské organizace Plzeňského kraje seniorů ČR Ivana Ottová.

Za seniory na stadion přišli i další zástupci města a také jednotlivých obvodů, kteří přinesli pro týmy dárky. "Mám opravdu radost z toho, že senioři stále sportují a využívají sportovního areálu pod patronací města Plzně. Mohou si tak v tento krásný podzimní den nejen změřit síly, ale zejména udělat si svými sportovními výkony radost," uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Her se zúčastnili senioři z plzeňských částí - Lochotína, Doubravky, Slovan, Skvrňan, dále senioři Plzeň - střed, ze Zbůchu, Sulkova a Sušice. Vítězství nakonec putovalo do Sušice. Stříbrnou příčku vybojovali senioři z Lochotína, bronz mířil do Sulkova. Bez ohledu na umístění si ale všichni sportovní hry na stadionu užili.

Oceněni byli i jednotlivci. V mužské kategorii do 70 let zvítězil Stanislav Simet, v ženské Olga Vokurková. Kategorii nad 70 let ovládli Jan Lopata a Marta Nováková. Všem seniorům moc gratulujeme.

Senioři si v poslední době užili i kulturu. V neděli 2. října se konal pro seniory z Plzně koncert v Měšťanské besedě. "Uspořádali jsme koncert k Mezinárodnímu dni seniorů, který připadá na 1. října. Seniorům zazpíval český zpěvák, tenorista, muzikálový a filmový herec Josef Oplt, který přijel s kapelou," uvedla Ivana Ottová.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24