QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Severní Plzeňsko: Auto skončilo na střeše, řidič byl pod vlivem - FOTKY

14.04.2023 8:03     14.04.2023 12:20

Ranní nehoda na severním Plzeňsku si vyžádala zásah všech složek IZS. Auto zůstalo po havárii na střeše, řidič měl pozitivní zkoušku na alkohol.

nehoda oa na střese
nehoda auto na stresenehoda oa na střesenehoda oa na stresenehoda osobni auto na strese

Nehoda se stala kolem půl sedmé ráno

"Na silnici č.18010/III havarovalo nedaleko České Břízy osobní vozidlo. Automobil je na střeše. Jedna osoba byla předána ke kontrole ZZS. Zajistili jsme místo nehody, zasypali uniklé provozní kapaliny a budeme automobil odstraňovat z komunikace," uvedl krátce po nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Muž vyvázl naštěstí s lehčím zraněním. "Muž ročník 1994 byl s lehčími zraněními transportován do Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotín," doplnila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Jak k nehodě došlo, popisuje mluvčí policie. "Devětadvacetiletý muž řídil osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Octavia po pozemní komunikaci č. III/18010 ve směru od obce Hromnice na obec Třemošná. Na přímém úseku pozemní komunikace po projetí levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě a povětrnostním podmínkám. Vyjel s vozidlem na pravý okraj komunikace a dále vpravo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do skalnatého svahu, od kterého bylo vozidlo odraženo zpět na komunikaci. Zde skončilo vozidlo na střeše," popsala Dagmar Brožová.

Dechová zkouška ukázala, že muž byl pod vlivem alkoholu. "Řidič utrpěl lehké zranění. Na místě dopravní nehody byl vyzván hlídkou policie k dechové zkoušce, která byla s výsledkem pozitivním 1,18 promile alkoholu. Dopravní nehodu dále šetří policisté dopravního inspektorátu Plzeň - venkov," řekla Dagmar Brožová.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24