QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice obsadily policejní hlídky. Řidiči zažili sérii kontrol

07.10.2015 10:41

Hned několik dopravně bezpečnostních akcí spustili policisté v uplynulých dnech na silnicích po celém regionu. Kontroly budou pokračovat.

ilustrační foto_QAP foto (21)

Policejní hlídky byly v uplynulých dnech u silnic k vidění zase častěji než obvykle. Policisté rozjeli několik dopravně bezpečnostních akcí. Hlídkám se nevyhnuli mimo jiné řidiči na Domažlicku nebo na Plzeňsku.

Na Domažlicku se policisté zaměřili na řidiče v nočních hodinách. "V době od 22 hodin do 24 hodin a od jedné hodiny do tří hodin proběhla na teritoriu územního odboru Domažlice okresní dopravně bezpečnostní akce typu Y. Policisté se kromě dohledu na dodržování pravidel silničního provozu zaměřili také na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů řidiči před jízdou a během jízdy. Do akce bylo nasazeno deset policistů, kteří zkontrolovali 56 vozidel. Přitom zjistili 15 přestupků," řekla mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že mezi kontrolovanými šoféry nebyl ani jeden pod vlivem alkoholu.

Doslova série kontrol se pak rozjela na Plzeňsku. Tam byli policisté v terénu hned třikrát za sebou. během tří dnů zkontrolovali víc jak tři stovky řidičů. velmi dobrou zprávou je, že jen u zhruba desetiny z nich se objevily prohřešky. Nicméně na Plzeňsku v síti kontrol skončil i řidič pod vlivem alkoholu.

Rekordmanem posledních dnů je ovšem řidič na Klatovsku. Toho policisté přistihli za volantem pod vlivem marihuany i pervitinu, navíc se přes obec řítil rychlostí víc jak 80 kilometrů v hodině.

Kontroly od silnic v regionu v nejbližších dnech rozhodně nezmizí. "Policisté upozorňují, že obdobné akce se budou v brzké době opakovat," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24