QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Školka ve Lhotě je zavřená! V noci došlo k havárii vody! FOTKY

04.11.2022 12:24

Mateřská škola v plzeňském obvodu Plzeň 10 Lhota je zavřená, v noci tady došlo v prvním patře k havárii vody. Voda se dostala do přízemí. Školka bude uzavřená několik dní.

skolka lhota havárie
skolka lhota havárieskolka_01skolka_04skolka_12skolka_14školka Lhota_UMO10školka Lhota_UMO10aškolka Lhota_UMO10bškolka Lhota_UMO10cškolka Lhota_UMO10dškolka Lhota_UMO10e

„Dnes v nočních hodinách došlo k havárii vodoinstalace v naší MŠ v prvním patře a voda se přes strop dostala do spodních učeben a kompletně zatopila prostory pro děti a sociální zařízení,“ informovalo vedení plzeňské Lhoty.

Hned ráno vyjeli na místo hasiči a odčerpali největší množství vody z prostor školky. „Dále jsme spolu se zaměstnanci školky začali vyklízet poničené věci a hlavně sádrokartonové pohledy, které budou vyžadovat kompletní rekonstrukci,“ uvádí dále vedení obvodu.

Školku aktuálně navštěvuje necelá šedesátka dětí ze Lhoty a okolí. Pro ně bude školka hledat náhradní řešení.

„Školka není v provozu a počítáme, že nebude minimálně 14 dní, ale uvidíme po víkendu, jak velké škody vznikly, kam všude voda natekla. Paní ředitelka školky bude řešit s rodiči další postup, kam se děti budou umisťovat apod.,“ řekl QAPu Ondřej Topinka, místostarosta plzeňské Lhoty.

Hasiči přivezli na místo vysoušeče, ty nyní běží na plný výkon.

FOTO: MO Plzeň 10

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24