QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Školy z celého kraje bojovaly v soutěži robotů v plzeňské Techmanii

02.11.2022 19:55

Ve středu 2. listopadu proběhl už 5. ročník Soutěže robotů. Školské týmy se sjely do plzeňské Techmanie.

063A8238
063A8238Vítězný tým Gymnázia JŠB Domažlice063A8162063A8225

Soutěž organizuje Plzeňský kraj v rámci technického vzdělávání. Žákovské týmy v Techmanii se svými předem sestavenými roboty absolvovaly určenou trať na čas. Týmy byly čtyřčlenné, hodnotila se i kreativita sestavených robotů.

"Celkem se letošního ročníku soutěže zúčastnilo 24 týmů středních škol a celkem 19 týmů základních škol. Mezi středními školami zvítězil tým Gymnázia J. Š. Baara, Domažlice," uvedla tisková mluvčí kraje Eva Mertlová.

Žáci kromě závodění měli možnost si prohlédnout science centrum. Soutěže se zúčastnily školy z Plzně, Klatov, z Boru, Kralovic, ze Sušice, Horažďovic a dalších míst.

„Závody probíhaly na čtyřech drahách najednou, středoškolské i žákovské týmy v intervalu 8 minut měly za úkol se svým robotem projet pro ně předem neznámou trať. Žáci se s tím popasovali skvěle. Jsem velmi rád, že se na takové soutěži ukáže vysoká úroveň technického vzdělávání mezi středoškoláky i žáky základních škol. Dlouhodobě se snažíme takovými soutěžemi motivovat mladou generaci k technickým oborům. Jako kraj máme historicky průmyslovou tradici a takové mladé lidi potřebujeme,“ říká radní pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc, který společně s hejtmanem Rudolfem Špotákem soutěž zahájil a v odpolední části pak za Plzeňský kraj předal ocenění vítězům.

 

foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24