QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slunečné počasí mohou o víkendu pokazit přeháňky

24.09.2015 8:59

Závěr září bude v regionu ve znamení většinou slunečného počasí. Sem tam ale musíme počítat s přeháňkami. Čtěte novou týdenní přepdověď do 1. října.

ilustrační foto_QAP foto (7)

Prodloužený víkend přinese poměrně hezké počasí. Slunečnou oblohu by sem tam ale mohly pokrýt mraky a počítat bychom tak měli místy i s přeháňkami nebo ranními a dopoledními mlhami. Teploty budou stoupat na zhruba 17 stupňů.

V příštích dnech nás v regionu čeká celkem příjemné počasí i s nadprůměrnými teplotami. pro aktuální období je průměrná denní teplota okolo 10 stupňů, v nadcházejícím týdenním období budou ale teploty šplhat na zhruba 17 stupňů.

Nejtepleji by přitom mělo být ve čtvrtek, kdy nás čeká odpoledne až 22 stupňů. V ptůběh dne nás pak čeká oblačno až polojasno.

V pátek bude polojasno až oblačno a ojediněle se objeví i přeháňky, ráno se mohou objevit také mlhy. V noci naměříme 8 až 4 stupně. Přes den pak 16 až 20.

Sobota bude ve znamení polojasné nebo oblačné oblohy, ojediněle se mohou vyskytnout také přeháňky a ráno i mlhy. V noci klesnou teploty mezi 12 až 8 stupňů. Přes den vystoupí mezi 14 až 18.

Neděle přinese jasno nebo polojasno, opět se budou ale ráno vyskytovat mlhy. Noční teploty budou v rozmezí 10 až 6 stupňů, odpolední mezi 13 a 17.

V pondělí by mělo být sice zpočátku skoro jasno až polojasno, v průběhu dne se ale místy objeví zvětšená oblačnost a také přeháňky. Po ránu se navíc mohou objevit také přízemní mrazíky, teploty v noci totiž klesnou mezi 6 až 2 stupně. Maximální odpolední se vyšplhají mezi 13 až 17 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Skoro jasno až polojasno, zpočátku při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24