QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sokolovna v Plzni na Doubravce bude mít novou přístavbu za 6 milionů korun

21.09.2022 12:04

Doubravecká sokolovna prochází velkou modernizací. Celkem 6 milionů korun bude stát nová přístavba, který by měla být hotova ještě letos.

sokolovna doubravka
sokolovna doubravkaSokolovna PLzn Doubravka foto UMO PLZEN 4 (3)

Velká tělocvična sokolovny v Doubravce už má novou podlahu, přístavba by měla být hotova do konce letošního roku. Na rekonstrukci přispěla i veřejnost díky akci „Kup si svou parketu“.

Práce odstartovaly rekonstrukcí podlahy ve stávající tělocvičně. Výbor T. J. Sokol Doubravka se zde rozhodl provést kompletní výměnu více než padesát let starých parket. Stavební akci, která začala už před pěti lety sanačními pracemi, umožnily dotace i příspěvky od veřejnosti.

„Požádali jsme o dotaci město Plzeň, od kterého jsme obdrželi příspěvek 550 tisíc korun, a podařilo se nám skloubit podporu z kraje, který nám věnoval 400 tisíc. Celkem jsme ale potřebovali 1,45 milionu korun, proto jsme se rozhodli, že se zbývající finanční prostředky pokusíme získat akcí „Kup si svou parketu“, říká jednatelka T. J. Sokol Doubravka Milada Nováková.

Ve sbírce se vybrala neuvěřitelná částka. Lidé si mohli zakoupit více než padesát let starou parketu a Sokol Doubravka tak vybral 260 tisíc korun od 110 dárců. Každý mohl přispět libovolnou částkou od 140 korun. Nejvyšší příspěvek činil 50 tisíc korun. Zbývající sumu pak uhradil T. J. Sokol Doubravka z vlastních zdrojů.

Probíhající přístavba tělocvičny za více než 6 milionů korun má být dokončena do konce letošního roku. Částkou 400 tisíc korun na ni přispěl městský obvod Plzeň 4, 900 tisíc korun poskytlo město Plzeň, zhruba 800 tisíc korun uhradí samotný Sokol Doubravka a zbývající částku dofinancuje Národní sportovní agentura. Nové prostory využijí především hráči stolního tenisu, oddíly gymnastiky a také skupiny ke cvičení jógy.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24