QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Starosta Rokycan jednal se zástupci České pošty o rušení pobočky

18.04.2023 10:27

V pondělí 17. dubna jednal starosta Rokycan Tomáš Rada s regionálním vedením České pošty o rušení pobočky Rokycany 3 v ulici Boženy Němcové.

Otevírací dobuomezila i Česká pošta v Železné Rudě.

„Trváme na zachování obou poboček České pošty v našem městě. Bohužel nová platná legislativa zakotvuje, že každá obec s počtem obyvatel nad 2500 nemusí mít poštu v docházkové vzdálenosti do dvou, ale nově do tří kilometrů. V Rokycanech Jiráskova a v ulici Boženy Němcové jsou do nově stanovené docházkové vzdálenosti. Zástupci České pošty představili analýzy a data, kdy v Rokycanech za posledních pět let došlo k poklesu návštěv pošty až o třetinu, výkony klesly o 40 procent. I přesto nadále trváme na zachování obou poboček,“ uvedl starosta Tomáš Rada.

Regionální vedení České pošty přednese požadavek starosty města Rokycan na zachování obou poboček vedení státnímu podniku.

Česká pošta slíbila posílení provozu pošty v Jiráskově ulici ve špičkách.

Jako možnost zachování stávající pobočky Česká pošta nabízí služby pošty Partner Plus, kdy by veškeré náklady šly za městem. „Měsíčně by nás provoz pobočky v ulici Boženy Němcové vyšel na více než sto tisíc korun, ve kterých by byly náklady na dvě pracovnice, pronájem prostor, zaplacení licence poště a zabezpečení prostor pobočky,“ dodal Tomáš Rada.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24