QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Štědrý den pohledem hasičů, první zásah měli už v noci

25.12.2016 12:57

Služba hasičů o letošním Štědrém dni byla celkem klidná, přesto si připsali několik důležitých zásahů po celém Plzeňském kraji. Na počet výjezdů překročil letošní 24. prosinec průměr.

hasiči ilustrace foto QAP (3)

"Od roku 2004 se počet vánočních výjezdů jednotek PO v Plzeňském kraji pohybuje kolem jedné desítky, s výjimkou roku 2010, kdy bylo událostí dvojnásobek. Letošní Štědrý den s dvanácti událostmi lehce překročil průměr," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

K prvnímu zásahu na Štědrý den hasiči vyjížděli už 50 minut po půlnoci. V plzeňském Bolevci pomáhali s transportem pacienta do sanitky. 

Brzy ráno po páté hodině pak hasiči vyjeli k obchodnímu domu do Nýřan, kde odčerpávali vodu. Pod vodou se ocitla podle hasičů zhruba poloviny prodejny. 

Ráno hořelo v Meclově. Požár vznikl v jedné z garáží. "Operační středisko vyslalo do Měcholup k požáru u kamen v rodinném domě jednotky HZS Nepomuk, SDH Jarov, SDH Nepomuk a místního SDH. Požár hasiči zlikvidovali pomocí vysokotlakého proudu. Vznikl v důsledku nedbalosti a napáchal škody za přibližně 50 tisíc korun. Uchráněné hodnoty se odhadují na 1 milion," uvádějí k zásahu hasiči.

V obci Nezdřev hořely saze v komíně, na místě byly jednotky HZS Blatná a SDH Kasejovice.

V Sušici hasiči zasahovali v Nádražní ulici u požáru kamionu. Naštěstí se nejednalo o velký požár.

V Železné Rudě v ulici U Řezné vyjížděli hasiči pomoci pacientovi do sanitky.

"U Čečkovic jednotky HZS Tachov a SDH Bor zlikvidovaly následky nehody osobního auta. Vozidlo sjelo do příkopu. Nehoda si vyžádala lehké zranění jedné osoby. Hasiči po dobu zásahu na místě usměrňovali provoz," informují hasiči o dalším zásahu na Štědrý den. Na Tachovsku hasiči měli ještě další zásah, v ulici Za školou zastavili společně s techniky RWE únik plynu ve stupačkách čtyřpatrové budovy.

V Klatovech zase museli otevřít zabouchnutý byt, kde nechala žena na sporáku jídlo.

Ani na Štědrý večer neměli hasiči klid, museli vyjíždět k požáru tújí v Bělé nad Radbuzou. Poplach měly jednotky HZS Domažlice, SDH Hostouň a místního SDH. Za požár okrasných domů mohla zábavní pyrotechnika.

ilustrační foto

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24