Strážníci díky tísňové lince pomohli handicapovanému muži v nesnázích

27.12.2022 10:41

Tísňovou linku pro seniory zajišťuje Charita města Plzně a úzce na ní spolupracuje s Městskou policií Plzeň. Pomoc na Štěpána využil handicapovaný muž v Plzni na Borech.

Senior_foto Pixabay

Tísňové linky pro seniory využívá v západočeské metropoli přibližně sto lidí. Klient se v případě potřeby spojí přes krizové tlačítko s hlídkou městské charity. „Pracovník je na základě smlouvy obeznámený se stavem klienta, bydlištěm. Zkrátka ví, o jakého klienta se jedná. Pokud je to možné, domluví se a poradí se o tom, co klient potřebuje. V případě nejvyšší nouze vyjede hlídka městské policie,“ popisuje službu Alice Průchová z Charity města Plzně a dodává: „Máme zkušenosti, že si klienti v 90 % zmáčknou tlačítko v případě pádu, naštěstí je většina bez zranění.“

Tísňovou linku využil v pondělí 26. prosince muž na invalidním vozíku. „Na Štěpána dopoledne spustil signál uživatel tlačítka Tísňové péče žijící v domácnosti v Plzni na Borech. Handicapovaný muž žádal pomoc, protože se v koupelně sesunul z invalidního vozíku na zem a nemohl se zvednout. Strážníci, kteří mu přijeli pomoci, se nejprve ujistili, že je v pořádku a neublížil si a poté muže posadili zpátky do vozíku,“ uvedla Jana Pužmanová, tisková mluvčí Městské policie Plzeň.

foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24