QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Street medicine v akci! Muže našli v zuboženém stavu na Denisově nábřeží

08.06.2023 11:41

Projekt s názvem Street medicine má za sebou v Plzni rok fungování. Zdravotníci vyšetří a ošetří člověka bez domova přímo na ulici. Na začátku června pomohl projekt 63letému muži.

street medicine_MPP_0623

Strážníci Městské policie Plzeň nelezli 63letého muže v zuboženém stavu. „Promočený a pomočený ležel v mokré trávě na Denisově nábřeží. Nemohl se ani postavit, byl zesláblý a strážníkům uváděl, že již pár dní nejedl. Proto se hlídka obrátila telefonicky na pracovníka Oblastního spolku Českého červeného kříže Plzeň zajišťující projekt Street medicine,“ informovala Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Projekt Street medicine zaštituje Oblastní spolek Červeného kříže Plzeň- město, funguje již rok a je založen na dlouhodobé spolupráci s Městskou policií Plzeň, městskou charitou i ostatními neziskovými organizacemi. „Kontaktovala nás Městská policie Plzeň, na místo jsme vyslali sanitku se zdravotní sestřičkou. Pána jsme převezli do městské charity, kde jsme ho vykoupali a následně jsme s ním zamířili do FN Plzeň, kde si ho na pozorování nechali,“ řekla QAPu koordinátorka projektu Jana Fajfrová.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24