QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stromy přátelství byly vysazeny při příležitosti oslav pádu železné opony

10.11.2014 20:00

Výročí pádu železné opony oslavili zástupci české i německé strany vysazením stromů přátelství – lípy srdčité a dubu letního.

TZ_Bartelt_Löffler_sázení stromů

Při příležitosti oslav pádu železné opony se na hraničním přechodu Folmava/ Furt im Wald v sobotu 8. listopadu 2014 sešli zástupci české i německé strany, aby společně vysadili národní stromy obou republik – lípu srdčitou a dub letní.

Vzpomínkový akt k 25 letům od pádu železné opony se uskutečnil přímo na hraničním přechodu mezi Českou republikou a Německem, kde před čtvrt stoletím padla tzv. "železná opona".

"Díky otevření hranic mohli začít lidé nejen svobodně cestovat, ale otevřela se také možnost spolupráce obou zemí. S naším partnerským regionem jsme realizovali mnoho projektů a spolupracujeme v nejrůznějších oblastech, ale troufnu si říci, že za tu dobu se z nás stali také přátelé," uvedl Václav Šlajs.

Na znamení přátelství obou zemí byly vysazeny na hranicích národní stromy. Slavnostního aktu se zúčastnila za Českou republiku ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová a hejtman Václav Šlajs, za německou stranu vládní prezident Horní Falce Axel Bartelt a zemský rada okresu Cham a předseda krajského zemského sněmu Horní Falce Franz Löffler.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24