QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tachovští mají problémy s MHD. Zástupci města se sešli s dopravcem

07.02.2023 9:05

V posledních dvou měsících se Tachovští potýkají s problémy s městskou hromadnou dopravou. Město reagovalo na stížnosti obyvatel a sešlo se s jednatelem společnosti, která dopravu zajišťuje.

Tachov MHD_Autobusy VKJ

“Město Tachov obdrželo v prosinci loňského roku a i za leden letošního roku mnoho podnětů nespokojených občanů na provoz linky, kdy některé spoje vůbec nejezdily. Řešením situace ze zabývá městský úřad,” uvedlo město Tachov.

Zástupci města se na konci ledna sešli s jednatelem dopravce, kterým je společnost Autobusy VKJ s. r. o. “Pan jednatel byl seznámen se všemi konkrétními případy ve kterých dnech a časech nebyly konkrétní zastávky obslouženy (20. prosince 2022, 02. ledna 2023, 09. ledna 2023, 11. ledna 2023, 19. ledna 2023). Jednatel společnosti si byl vědom výpadku těchto spojů a uvedl, že se společnost zde v Tachově potýká s nedostatkem řidičů (nemoc, ukončení pracovního poměru),” uvedlo město.

“Město Tachov dne 31. ledna 2023 dopravci Autobusy VKJ s.r.o. z důvodu neplnění podmínek zakotvených ve Smlouvě o závazku veřejné služby, dlouhodobého zajištění dopravní obslužnosti územního obvodu města Tachov zaslalo písemné upozornění. A mimo jiné v upozornění opět ocitovalo dny, kdy spoje v prosinci loňského roku a v lednu letošního roku nejezdily a byl doplněn i den 27. ledna 2023, kdy nejel spoj č. 10, 22, 42,” informovalo město.

Dopravci bylo vše vytknuto jak ústně, tak písemně. “Pokud se budou obdobná porušení opakovat, bude město Tachov nuceno přistoupit k uplatnění sankcí,” informuje město Tachov.

Foto ilustrační FB Autobusy VKJ

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24