QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Teplo o Vánocích je posledních 8 let, naposledy pořádně mrzlo v roce 2007

25.12.2015 21:47

V posledních osmi letech bylo na Štědrý den velmi teplo, podle meteorologů často padaly i rekordy. Celodenní mráz byl na Štědrý den naměřen naposledy v roce 2007.

FOTO_QAP_CZ (5)

V posledních 8 letech se podle Českého hydrometeorologického ústavu průměrné denní teploty na Štědrý den v České republice pohybovaly nad normálem, vysoké byly i maximální teploty a často padaly i teplotní rekordy.

"I na Štědrý den roku 2015 se maximální teploty pohybovaly mezi 6 až 10 °C, ojediněle do 11 °C, v Čáslavi naměřili 11,8 °C. Celodenní mráz na Štědrý den jsme v České republice naposledy zaznamenali v roce 2007, kdy byly průměrné minimální teploty -6,9 °C, průměrné maximální teploty -3,5 °C a průměrná denní teplota -4,5 °C," informuje ČHMI. 

Teplé počasí má pokračovat i o víkendu, minimálně do neděle bude velmi teplo.

V nejbližších dnech se zimy ani sněhu nedočkáme, ba naopak. Převládat bude teplé počasí s teplotami až do 12 stupňů Celsia. V sobotu bude sice přecházet přes naše území slabá studená fronta, teploty se stejně ale budou pohybovat kolem deseti stupňů Celsia. V sobotu bude spíše zataženo a oblačno, v neděli bude obloha jasná. Teploty po oba víkendové dny mezi 8 - 12 stupňi Celsia.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24