Jak na kocovinu? (01.01.2011 09:45:00)

01.01.2011 9:45

Silvestrovské oslavy se někdy vymknou kontrole a druhý den pak následuje kocovina. Jak ji zvládnout a co je dobré na její tlumení?

Málokdo nezná pocit po silvestrovské párty, která se vymkla kontrole. A bolení hlavy či nevolnost, žízeň a zvarcení je tady. Kocovina, co na ni zabírá zjišťoval QAP.
Co je kocovina?
Kocovina jsou vlastně vedlejší účinky konzumace alkoholu a chemické reakce organismu na jeho odbourávání. Tělo při tom využívá velké množství vody, minerálů a vitamínů, především vitamínu C.
Jak na ni?
Babských rad a receptů je opravdu mnoho. Podle lékařů je ale nejjistější, pokud se neovládnete a kocovina přijde, dostatek tekutin a spánku. Vylepšit to můžete šumivým vitaminem C, silným masovým vývarem, černou kávou (pozor, ta ale dehydruje!), vodou s cukrem a také kyselými utopenci či zavináči. Ti totiž vyrovnají překyselení v žaludku. Odvar z heřmánku nebo máty zklidní žaludek a zmírní bolest hlavy. Také pomáhá zelený čaj.
Neověřeným receptem je směs syrového vajíčka s octem a solí doplněná ostrým kečupem. Kdo by to ale dokázal po večírku pozřít, že?
Novým objevem je chřest. Ten totiž je bohatý na aminokyseliny a minerály, které stimulují funkci klíčových enzymů odbourávajících alkohol po přehnaném pití. Chrání také jaterní bunky před toxickými účinky alkoholu.
Tak úspěšnou léčbu kocoviny přeje QAP!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT