Tragédie na Hracholuskách, u Radosti utonula žena

12.07.2015 15:25

Na Hracholuské přehradě došlo o víkendu k tragédii. U Radosti utonula sedmačtyřicetiletá žena. Na místě přistával i vrtulník Letecké záchranné služby a zasahovali vodní záchranáři.

FOTO_Pavel Němeček

K tragédii došlo o víkendu na Hracholuské přehradě, u Radosti utonula v sobotu večer žena. Šlo o sedmačtyřicetiletou ženu, která se zřejmě začala topit po pádu ze skály.

"Dne 11. července v 20:10 přijala posádka Vodní záchranné služby Plzeň na Hracholusské přehradě výzvu na tonutí ženy v oblasti rekreační oblasti Radost," potvrdil Jan Fišer z Vodní záchranné služby.

Ma místo letěl i vrtulník, přistál na břehu po vytažení ženy z vody... "Po příjezdu na místo posádka Vodní záchranné služby přirazila k plavidlu, na které mezitím dva muži ženu vytáhli, jeden pádloval ke břehu a druhý zahájil resuscitaci. Loďka byla dotažena pomocí člunu Vodní záchranné služby ke břehu, kde Vodní záchranáři pokračovali v resuscitaci s použitím AED," uvedl dále Jan Fišer.

Přes veškerou snahu všech záchranářů nebylo možno životní funkce ženy obnovit.

Celá tragédie začala pádem ženy ze skály do vody, při kterém utrpěla poranění hlavy a levé dolní končetiny. Podle záchranářů zřejmě pak následovala ztráta vědomí a následné tonutí.

Od začátku sezóny tedy od počátku července zaznamenala Vodní záchranná služba Plzeň na Hracholuskách již sedmnáct výjezdů. 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24