Tragická nehoda ve Vejprnicích. Muž nepřežil střet s vlakem

07.11.2022 14:56     07.11.2022 16:55

K další tragické nehodě na železnici došlo v pondělí 7. listopadu odpoledne. Muž zemřel po střetu s vlakem.

červen 2018 (1369)

K nehodě došlo kolem 13. hodiny v ulici Tylova ve Vejprnicích. Na místě zasahují všechny složky IZS. Provoz na trati je přerušen! Jedná se o střet vlaku EC 356 s mužem. "Policisté jsou na místě a zjišťují veškeré okolnosti dopravní nehody," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Při střetu zemřel muž. "Lékař záchranné služby na místě konstatoval exitus pro zranění neslučitelná se životem. Na místo byl povolán koroner," potvrdila mluvčí záchranné služby Andrea Divišová.

Podle policie strojvedoucí nemohl střetu zabránit. "Třiašedesátiletý muž vstoupil na železniční přejezd i přesto, že byla zapnutá světelná a zvuková signalizacea a pokračoval dál v chůzi. Strojvedoucí vlaku (ročník 1988) se zvukovou výstrahou snažil upozornit na právě přijíždějící vlak, muž ale nereagovat a došlo ke střetu," upřesnila mluvčí policie Eva Červenková.

U zemřelého bude nařízena soudní pitva. "Dechová zkouška u strojvedoucího vyloučila požití alkoholu. Ve vlaku, který jel ve směru od Plzně na Schwandorf, cestovalo celkem 99 osob. Trať byla po dobu šetření nehody uzavřena. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se zabývají kriminalisté z územního odboru Plzeň -venkov," dodala policejní mluvčí.

Jedná se již o třetí střet osoby s vlakem v Plzeňském kraji za poslední tři dny. O tragickém střetu vlaku s mužem o víkendu jsme psali ZDE. V sobotu brzy ráno srazil vlak a zranil muže pracujícího na kolejích. Více o nehodě v článku.

K železniční nehodě došlo také v neděli na Domažlicku. Vlak se tady střetl s koňmi, pět z nich zahynulo.

Informace o přerušení provozu 7. listopadu kvůli nehodě ve Vejprnicích (zdroj: České dráhy)

Vlak EC 356 "Západní expres" v úseku Vejprnice - Domažlice a vlak EC 357 "Západní expres" nejede v úseku Domažlice - Plzeň hl.n.. Cestující mohou využít vlaku Os 7421.

Vlak EC 354 "Západní expres" nejede v úseku Plzeň hl.n. - Vejprnice. Cestující využijí vlaku Os 7418. Ve stanici Vejprnice bude zajištěn přestup do vlaku EC 354 "Západní expres".

Provoz je přerušen. Zajištěna autobusová doprava v omezeném rozsahu. Od 14.10 hod bude zahájena kyvadlová autobusová doprava mezi stanicemi Vejprnice - Nýřany.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24