Traktor jel vyprostit autobus, do druhého ale po cestě naboural - FOTKY

11.01.2021 10:50

K nehodě došlo na Domažlicku. Řidič traktoru jel vyprostit zapadlý autobus, na cestě ovšem díky své neukázněné jízdě naboural do jiného autobusu. Zraněn naštěstí nikdo nebyl.

Pivoň traktor x bus

V pátek 8. ledna 2021 došlo po sedmé hodině ranní ke střetu traktoru a autobusu v obci Pivoň na Domažlicku. "Šedesátiletý řidič traktoru tovární značky Deutz-Fahr jedoucí ve směru od obce Vranov do obce Pivoň se při jízdě z mírného klesání nechoval ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval majetek ostatních účastníků silničního provozu," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že se mu jeho traktor smekl na zledovatělé komunikaci a narazil do přední části autobusu MAN, který ve směru na obec Vranov řídil sedmatřicetiletý řidič.

Pivoň traktor x bus1

Autobus byl po střetu odražen za pravý okraj komunikace, tam narazil do zdi domu a zastavil se. Naštěstí nedošlo ke zranění osob.

Požití alkoholu u obou řidičů policisté vyloučili dechovými zkouškami. Na traktoru Deutz-Fahr škoda nevznikla, škoda na autobusu byla vyčíslena na 110 tisíc korun a na zdi domu na 5 tisíc korun. "Policisté při šetření této dopravní nehody zjistili, že řidič traktoru jel vyprostit autobus, který zapadl v závěji při pravém okraji komunikace ve směru na obec Vranov," dodala Dagmar Brožová.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24