QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Trolejbusy z Plzně budou brázdit prešovské ulice

10.01.2016 16:03

Před koncem roku předala Škoda Electric dva nové klimatizované trolejbusy do Prešova. Pro společnost Škoda Electric je Slovensko tradičním trhem.

Foto Škoda Transportation

Aktuální kontrakt na výrobu klimatizovaných vozidel navázal na předchozí dodávky Škody Electric do tohoto slovenského města, kam firma v letech 2006 až 2014 dodala celkem devatenáct kusů trolejbusů.

"Cestujícím by nové trolejbusy měly sloužit nejpozději od ledna příštího roku. Mohou se těšit nejen například na pohodlné sedačky, ale také na výkonnou klimatizaci, kterou Škoda Electric poprvé v Prešově montuje i do salónu pro cestující," sděluje manažerka Škody Electric Jitka Lišková.

Pro společnost Škoda Electric je Slovensko tradičním trhem. Firma letos úspěšně zakončila dodávku flotily 120 trolejbusů pro Bratislavu. Plzeňská společnost pro tamní městský dopravní podnik dodala vozy za zhruba dvě miliardy korun v období od dubna 2014 do konce září 2015. Bratislava v rámci zakázky získala sedmdesát kusů velkokapacitních vozů Škoda 31 Tr a padesát kusů dvanáctimetrových vozů Škoda 30 Tr. Díky tomu došlo ke kompletní obnově místního zastaralého vozového parku.

V dodávkách trolejbusů na Slovensku je ovšem plzeňská Škodovka velmi úspěšná. V posledním čtvrtletí roku 2015 vyrobila Škoda Electric také čtyři nové moderní trolejbusy pro Banskou Bystrici. Škodovácké trolejbusy jezdí i v Žilině a také ve třinácti městech České republiky včetně Ostravy, Plzně nebo Hradce Králové. 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24