QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tropy zlomí rekordy! Teploty se mají ve stínu dostat až na 38 stupňů

06.08.2015 9:01     06.08.2015 14:07

Vlna tropických veder bude pokračovat i během příštího týdne. I když se v neděli „lehce“ ochladí, tropy se pak vrátí. Čtěte novou týdenní předpověď. Ještě před tím ale dosáhnou teploty rekordně vysoko.

FOTO_QAP_CZ (12)

Letošní léto se skutečně zapíše do historie. Dosud už byly překonány nejrůznější rekordy a bude to pokračovat. Sucho podle výhledů bude trvat minimálně další dva týdny. Navíc tropy budou pokračovat i v příštím týdnu.

Od čtvrtka platí pro plzeňský kraj výstraha meteorologů nejen kvůli riziku požárů ale i kvůli velmi vysokým teplotám. Ty budou v pátek a o víkendu někde překračovat i hranici 37 stupňů. Podle nové týdenní předpovědi to navíc vypadá, že tropy budou pokračovat dál.

"Kolem tlakové výše nad severovýchodní Evropou k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihu. V sobotu postoupí ze západní do střední Evropy studená fronta a v neděli se bude v oblasti vyššího tlaku vzduchu rozpadat. V dalších dnech se k nám obnoví příliv velmi teplého vzduchu od jihu mezi tlakovou výší nad severovýchodní Evropou a brázdou nižšího tlaku vzduchu nad západní Evropou,“ informoval ČHMÚ.

Čekají se rekordní teploty letošního léta. V pátek bude až 38 stupňů!

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno a teploty se odpoledne budou pohybovat okolo 35 stupňů. Už v pátek budou teploty šplhat ještě výš. Bude jasno nebo skoro jasno, v noci klesnou teploty mezi 20 a 16 stupňů. Přes den se pak dostanou mezi 33 až 38 stupňů, dokonce i na Šumavě by mělo být až okolo 33 stupňů.

Obdobné to bude i během soboty, objevit by se ale mohly i bouřky. Čeká nás jasno nebo polojasno, od západu ale bude přibývat oblačnost a objeví se boučky nebo přeháňky. Teploty se odpoledne dostanou mezi 33 až 37 stupňů, v noci klesnou mezi 21 a 17 stupňů.

Neděle bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, místy se budou ještě objevovat bouřky nebo přeháňky. V noci naměříme 21 až 17 stupňů, přes den pak 26 až 30 stupňů.

V pondělí už bude ale opět jasno nebo polojasno, jen přechodně s bouřkami nebo přeháňkami a teploty budou opět mezi 30 a 34 stupni. V noci klesnou teploty mezi 20 až 16 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: “Jasno až polojasno. Na západě při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 21 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 36 °C.“

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24