QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U ZČU našel bagrista nevybuchlou munici. Z budov bylo evakuováno 40 osob

27.10.2022 12:08     27.10.2022 13:30

V těsné blízkosti areálu Západočeské univerzity v Plzni vykopal dnes bagrista nevybuchlou munici. Na místo míří pyrotechnik.

munice_ZČU_1022_PČR (2)
munice_ZČU_1022_PČR (2)munice_ZČU_1022_PČR (1)

Ve čtvrtek 27. října našel v dopoledních hodinách bagrista nevybuchlou munici nedaleko areálu univerzity. "V Plzni v ulici Univerzitní vykopal bagrista při zemních pracích nevybuchlou munici. Na místo jede pyrotechnik, probíhá evakuace osob z blízké budovy. Policisté zajišťují okolí nálezu," informovala Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Na Twiterru informovala o události i samotná univerzita: "V prostoru mezi FDULS a výzkumnými centry RICE a RTI byla při zemních pracích nalezena nevybuchlá munice. Na místo dorazil policejní pyrotechnik. Bylo evakuováno několik desítek zaměstnanců a studentů. Situace je pod kontrolou. ZČU spolupracuje s velitelem zásahu Police ČR."

AKTUALIZACE:

Akce policie a pyrotechnika byla ukončena. "Zajistili jsme vnější perimetr a evakuovali 40 osob. Pyrotechnik na místě zjistil, že se jedná o 15cm dělostřeleckou minu z dob Rakouska-Uherska bez náplně. Jelikož nehrozilo nebezpečí, byla opatření ve 13 hodin ukončena," informovala Policie České republiky.

foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT