QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ukliďme svět, ukliďme Česko! Zapojíte se taky??

13.04.2016 20:53

Ukliďme svět, ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Společně v sobotu 16. dubna! A v Plzni bude i piknik :)

uklidme česko

Za vším stojí webová a mobilní aplikace ZmapujTo, prostřednictvím které mohou občané informovat úřady o černých skládkách a dalších problémech ve svých městech a obcích. První verze aplikace vznikla v květnu 2012. Tehdy začali lidé hlásit černé skládky o sto šest. Hlášení přibývala, ale skládek neubývalo. Velmi rychle se totiž ukázalo, že není v silách úřadů uklidit všechny skládky a vyřešit každý nahlášený problém.

A tak přišel první ročník..

Na jaře 2014 se konala první celorepubliková úklidová akce s názvem Ukliďme Česko.

A že se to povedlo! I přes nepřízeň počasí se do akce zapojilo 6 000 dobrovolníků, kteří společnými silami uklidili na 350 tun odpadu. O tom, že to byl to úspěch svědčí i vítězství v soutěži Energy Globe Award.

Motivace pro rok 2015 byla obrovská a Češi nezklamali. 2. ročník předčil veškerá očekávání. Česko uklízelo přes 31 000 dobrovolníků!

A jak to bude letos?

V Plzni se bude uklízet ve všech obvodech a nebude chybět ani tradiční piknik!

„Doufám, že se nám opět podaří nejen uklidit část veřejného prostoru, ale také se seznámit s novými lidmi a potkat se s těmi, které již známe,“ dodává Jitka Kylišová, členka Strany zelených a organizátorka úklidu v Plzni. „Z této akce mám pokaždé radost a těším se na ni. Je úžasné vidět, že se pořád najde dost lidí, kterým není lhostejné, jak to v jejich okolí vypadá,“ říká Lucie Hemrová, předsedkyně Strany zelených v Plzni.

Svou účastí můžete pomoct uklidit Česko i Vy! Více informací a registrace na www.uklidmecesko.cz.

Foto: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24