QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Umělecká cena města Plzně! Veřejnost může podávat návrhy až do 1. února

23.01.2023 10:25

Statutární město Plzeň vyhlásilo 11. ročník Umělecké ceny města Plzně. Veřejnost může podávat návrhy na udělení ocenění za rok 2022 pro umělce, kulturní akce či mecenáše kultury až do 1. února 2023.

 

umelecka cena mesta plzne

Návrhy můžete podávat prostřednictvím Odboru kultury Magistrátu města Plzně, který zajišťuje celý proces vyhlášení a realizace této ceny.

Umělecká cena je vyhlašována zejména v oblasti hudby, tance, výtvarného, dramatického a audiovizuálního umění, literární činnosti a designu v 5 kategoriích, a to pro umělce - do 30 let, nad 30 let a za celoživotní dílo („síň slávy“), za významnou kulturní událost roku a oceněním mecenáše/šky plzeňské kultury.

Laureáty Umělecké ceny města Plzně se staly v minulosti významné osobnosti a subjekty plzeňského uměleckého a kulturního života, např. básník Josef Hrubý, houslista Jan Sedláček, baletní mistr Jiří Žalud, dramaturgyně Marie Caltová, režisér Tomáš Dvořák, herec Pavel Pavlovský, Plzeňská filharmonie, Mezinárodní festival DIVADLO či Západočeská galerie v Plzni.

Je možné podat jeden návrh na ocenění v každé kategorii. Nominace musí být zaslána elektronickou (www.plzen.eu – sekce odbor kultury) či písemnou formou na adresu: Odbor kultury Magistrátu města Plzně, Kopeckého sady 11, 306 32 Plzeň.

Více informací o ocenění je k dispozici na www.plzen.eu či na telefonu: 37 803 3041.

foto zdroj: Odbor kultury Magistrátu města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24