QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Borském parku bylo otevřeno hřiště s fyzikálními herními prvky – FOTKY

01.08.2023 14:00

Celkem šest nových herních prvků přibylo v Borském parku v Plzni. Nové fyzikální herní prvky zabaví malé i velké zvědavce.

fyz_hriste borsky park
fyzikální hrací prvky Bory_0823_MMP (2)fyzikální hrací prvky Bory_0823_MMP (3)fyzikální hrací prvky Bory_0823_MMP (1)fyzikální hrací prvky Bory_0823_MMP (5)fyzikální hrací prvky Bory_0823_MMP (4)fyz_hriste borsky park

V úterý 1. srpna bylo uvedeno do provozu šest fyzikálních herních prvků v Borském parku.

Podobné edukační prvky na území města dosud nebyly. Tyto nově instalované v Borském parku jsou určené všem jeho návštěvníkům bez rozdílu věku. Borský park, který je díky udržované zeleni a upraveným cestám oblíbeným cílem procházek, jsme chtěli oživit něčím neobvyklým. Věřím, že si fyzikální hřiště, které nejen baví, ale i vzdělává, najde mnoho příznivců,“ sdělil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Hřiště obsahuje šest nových zastavení s fyzikálními herními prvky v podobě rotačních a přesýpacích disků, akustického zrcadla a větrné pumpy. Naleznete ho podél oblíbené okružní stezky v Borském parku za Parkhotelem.

„Město Plzeň za hřiště ze svého rozpočtu zaplatilo celkem 1,172 milionu korun včetně DPH,“ doplnila Lucie Davídková, vedoucí Úseku městské zeleně ze Správy veřejného statku města Plzně.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT