QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V čele Malesic zůstal dosavadní starosta Aleš Tolar

29.10.2022 15:21

Zastupitelé Městského obvodu Plzeň 9 - Malesice v minulém týdnu volili nové vedení. Na ustavujícím zastupitelstvu byl starostou opětovně jmenován Aleš Tolar.

nové vedení Malesice

Ustavující zastupitelstvo proběhlo v pátek 21. října. “Starostou zůstává tak jako v předchozím období Aleš Tolar (člen STAN), stejně tak pokračuje ve funkci 1. místostarostka Lenka Panýrková (nezávislá na kandidátce STAN). Do nově ustavené funkce druhého místostarosty byl zastupiteli zvolen Jaroslav Svoboda (nezávislý na kandidátce STAN),” uvedl obvod s tím, že všichni tři budou vykonávat funkce jako neuvolnění.

Místostarostové budou funkce vykonávat v souběhu s jejich zaměstnáním, tedy terapeutky celostní medicíny a provozovatele pohostinství. Starosta obvodu v souběhu s uvolněnou funkcí náměstka primátora. "Aby tímto správa našeho obvodu nijak neutrpěla a dokázali jsme plnit vše, co je zapotřebí, navrhl jsem zastupitelstvu rozšířit vedení i o druhého místostarostu. Všichni tři jsme si mezi sebe rozdělili povinnosti i náplň práce a nastavili si i pravidla přítomnosti v úřadu tak, aby se měli občané vždy na koho obracet," řekl starosta. Zdůraznil, že i přes rozšíření vedení obvodu o dalšího člověka změna nepředstavuje pro rozpočet obvodu žadnou zátěž, protože v součtu bude rozdělována starostovi, místostarostům i zastupitelům stejná částka jako dosud.

"Naše kandidátka STAN získala ve volbách v obvodu jednoznačně nejvíce 78 % hlasů (SPOLU 13 %, PRO Plzeň 8 %), za což jsme voličům velmi vděční, zároveň nás taková podpora zavazuje přijmout funkce ve vedení obvodu a dělat vše pro splnění programu," řekl starosta Aleš Tolar. Dodal, že již před volbami se v souvislosti se svou kandidaturou v čele hnutí STAN jak do zastupitelstva města Plzně tak na malesickém obvodu vyjadřoval v tom smyslu, že kvůli případné funkci ve vedení města nehodlá Malesice opustit, ale je připraven zastávat obě funkce najednou.

Finanční výbor povedou Petr Pospíšil (předseda), Libor Fair a Zdeněk Vlček. Kontrolní výbor povede Markéta Frydrýnová (předsedkyně), Rudolf Kristl a Monika Holá.

Zřízen byl i osadní výbor pro Dolní Vlkýš, jehož předsedou se stal Filip Hrnčár a členy Jan Šulan a Vladimír Holub.

 

foto ÚMO Plzeň 9

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24