QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O víkendu se vrátí tropické třicítky, hrozí také bouřky

10.08.2023 17:13

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu vydali předpověď na následující dny. Ta potěší především milovníky tepla.

slunce_počasí_teplo__ilustrační_QAP (2)

Chladné, skoro až podzimní počasí, si dá na nějaký čas odpočinek. "Od jihozápadu až jihu bude do střední Evropy zasahovat výběžek vyššího tlaku vzduchu, kolem kterého k nám začne proudit teplý vzduch od jihozápadu. Postupně počasí zejména v Čechách bude ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní nad střední Evropou. Před ním k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu," uvedli meteorologové.

V pátek bude jasno až polojasno, ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, v údolích až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, v severozápadní polovině Čech místy až 28 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 19 °C. Slabý proměnlivý, přes den západní až severozápadní vítr do 4 m/s.

Sobota bude polojasná až skoro jasná. Odpoledne a večer se na západě Čech objeví přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Podobný ráz počasí mohou obyvatelé Plzeňského kraje očekávat i v neděli, kdy bude jasno až polojasno, zejména v Čechách přechodně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Stejně tak bude i na počátku pracovního týdne, denní teploty se budou pohybovat kolem tropické třicítky, místy se ale objeví přeháňky nebo bouřky.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT