QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Horšovském Týně je rozhodnuto. Anenská pouť bude opět v centru města

19.06.2023 12:45

Anenská pouť a slavnosti města Horšovský Týn patří mezi nejvýznamnější akce města. Akce se koná od 21. do 23. července 2023. Obyvatelé města na začátku roku hlasovali o tom, kde se bude odehrávat kulturní program Anenské pouti.

a5

Vedení města vytvořilo na začátku roku anketu, ve které se obyvatel ptalo na to, v jaké lokalitě by se měl uskutečnit hlavní hudební program. Psali jsme zde. „Letošní Anenská pouť se uskuteční opět v centru Horšovského Týna. Rozhodlo tak vedení města na základě zvážení hledisek, jednání a v neposlední řadě i těsném výsledku v hlasování,“ uvedla Leona Císlerová z MKZ Horšovský Týn.

Hlavní hudební program bude umístěn na horní části náměstí Republiky. To bude jako v minulosti centrem pro hudební scénu a stánkový prodej.

V anketě hlasovalo celkem 2111 lidí:

„Využity budou však i prostory v sadech P. Bezruče, kde bude umístěno menší pódium s programem pro děti a regionální umělce. Může se tak uskutečnit oblíbená Chovatelská výstava, která nabídne opět i doprovodný program s využitím malé pódiové scény,“ uvedla Leona Císlerová s tím, že další rozmístění pouťového programu bude tak, jak je zvykem, tedy historický jarmark se bude odehrávat ve spodní části náměstí a pouťové atrakce na prostranství za kinem.

Tato významná kulturní a společenská událost v regionu láká návštěvníky na bohatý program, který nabídne výstavy, filmy, divadlo pro děti, historický jarmark, střeleckou soutěž a řadu koncertních vystoupení. „Těšit se můžete na skupiny Zrní, Kečup, Zakázané ovoce, Švihadlo, na hudební osobnosti Petra Spáleného, Žalmana, Milana Svobodu, Otu Baláže a další. Z Polska přijala pozvání v Evropě úspěšná kapela Boogie Boys a z Maďarska jeden z nejlepších revivalů Rolling Stones," upřesňuje za MKZ Horšovský Týn Leona Císlerová.

Foto ilustrační QAP, graf Horšovský Týn

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT