QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Horšovském Týně probíhá modernizace městského kina. Proč se práce protahují?

02.02.2023 8:04

Kino v Horšovském Týně prochází modernizací. Kromě nových podlah a světel čekají na návštěvníky nové, pohodlné sedačky. Práce na modernizaci kina se ale protahují. Může za to špatný stav podlahy v sálu.

Kino Horšovský Týn_0123_kinohorsovskytyn

„Projekt „Modernizace kinosálu Horšovský Týn“, který je podpořen dotací ze Státního fondu kinematografie, spočívá v nahrazení stávajících sedadel novými sklopnými sedadly se sametovým čalouněním. Dojde i ke zvýšení rozteče područek sedadel, tím se maximální počet sedaček v řadě sníží na 18 a celkově dochází k mírnému snížení kapacity sálu z 377 na 328 sedadel,“ uvedla Leona Císlerová z Městského kulturního zařízení Horšovský Týn.

Počet sedaček se sice sníží, ale komfort diváků by se měl zvýšit. „Zvýší se především komfort diváků, ale i situace z pohledu požární bezpečnosti. Součástí projektu je nová podlahová krytina a rekonstrukce již nevyhovujícího nouzového schodišťového osvětlení,“ popisuje Leona Císlerová.

Hotovo mělo být do konce roku 2022, nejpozději do konce ledna 2023. „Při demontáži sedaček a následně po odstranění linolea se zjistilo, že značná část latí v betonu, do kterých byly ukotveny sedačky před téměř 40 lety, je poškozená hnilobou a drolí se. Aby se předešlo riziku do budoucna, musí se odstranit všechny dřevěné části. Bohužel kvůli těmto komplikacím dochází k prodloužení uzavření kina ještě po dobu měsíce února,“ uvedla Leona Císlerová z Městského kulturního zařízení Horšovský Týn.

Foto ilustrační kinohorsovskytyn.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24