Auto CB ŠKODA nový SUPERB

V Klatovech probíhá generální úklid, bude se i kácet – FOTKY

16.02.2024 13:59

V Mercandinových sadech budou v březnu prováděny dendrologické zásahy. Více v článku.

TS nové stroje_0923_TS města Klatov (1)
TS nové stroje_0923_TS města Klatov (1)Klatovy úklid_0224_město Klatovy (2)Klatovy úklid_0224_město Klatovy (3)Klatovy úklid_0224_město Klatovy (4)

„Průběh počasí na konci podzimu a dosavadní průběh zimy neumožňuje pracovníkům Technických služeb a spolupracujících firem nasazení běžné techniky na úklid listí na městských pozemcích. Tou běžnou technikou je myšleno použití sekaček na trávu, kterými se běžně úklid listí provádí. Z těchto důvodů musí techniku nahradit lidská síla a pracovité ruce,“ uvádí vedení města Klatovy.

A tak v těchto dnech můžete po celém městě a v parcích vidět několik skupin pracovníků s hráběmi a vidlemi, kteří pohrabují, nakládají a odvážejí listí, které v průběhu listopadu a prosince opadalo ze stromů.

„Jedinou použitelnou mechanizací jsou zádové motorové fukary, kterými se listí z travnatých ploch vyfoukává. Je to práce náročná pro pracovníky a výrazně pomalejší oproti běžnému systému. I tak Technické služby ve spolupráci s dalšími spolupracujícími firmami vyvíjejí maximální snahu o to, aby s příchodem jara byly naše Klatovy čisté a uklizené,“ zní z radnice.

Vedení města zároveň informovalo o revitalizaci zeleně v Mercandinových sadech. V průběhu měsíce března zde bude zahájena druhá etapa (ze čtyř) projektovaných dendrologických zásahů. Bude provedena údržba, prořez a ve 33 případech i kácení stromů v parku.

V případě kácení se jedná o suché stromy a stromy u kterých hrozí akutní nebezpečí rozlomení nebo vyvrácení. „To, že za každý pokácený strom bude vysazen minimálně jeden strom nový, považujeme za samozřejmost. Všechny tyto činnosti jsou zaměřeny především pro zajištění bezpečnosti a pohody návštěvníků parku,“ uvedlo vedení města.

Foto město Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte