QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Klatovech se chystá nový přestupní terminál. Jaký je současný stav projektu?

03.06.2023 10:41

Nedaleko vlakového nádraží v Klatovech by měl být vybudovaný nový přestupní terminál pro veřejnou dopravu. Jaká je aktuální situace?

nový terminál Klatovy_vizualizace (1)
nový terminál Klatovy_vizualizace (3)nový terminál Klatovy_vizualizace (1)nový terminál Klatovy_vizualizace (2)nový terminál Klatovy_vizualizace (4)plán terminál_město Klatovy

„Během června 2023 by mělo dojít k již definitivnímu schválení záměru vedoucímu ke stavebnímu povolení nového přestupního terminálu v Klatovech. Současně s tím je doprojektovávána i definitivní podoba,“ informoval místostarosta Klatov Pavel Strolený.

Jakou podobu by mohl nový terminál mít? „Zastřešené zastávky z obou stran, uprostřed plochy budou stání pro autobusy. Autobusy budou vjíždět na železniční nádraží z Nádražní ulice. Z Hlávkovy ulice bude vjezd na parkoviště osobních automobilů. Toto parkoviště by mělo mít kapacitu 106 parkovacích stání, včetně 6 stání pro osoby s omezenou schopností pohybu. Parkovací stání budou rozdělena do úseků, které budou odděleny zelenými ostrůvky se stromy,“ popsal místostarosta.

„Investorem tohoto terminálu bude Plzeňský kraj, prostřednictvím Správy a údržby silnic. V současné době probíhají i jednání s městem Klatovy ohledně společného postupu, kdy se předpokládá, že na část městské infrastruktury (chodníky, veřejné osvětlení) přispěje město Klatovy v rámci plánovaných oprav, případně investic z Investičního zásobníku,“ konstatoval Pavel Strolěný.

Stavba terminálu je na spadnutí. „Pokud proběhnou všechna povolení v příslušných termínech, je pravděpodobné, že přípravné stavební práce začnou v listopadu letošního roku,“ potvrdil místostarosta.

Foto město Klatovy, vizualizace SÚS Plz.kraje, Knesl Kynčl architekti, s.r.o.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24