QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V kraji platí výstraha kvůli náledí. Ochlazení přinese sněžení

23.02.2016 12:53

Od úterního večera až do středy platí v Plzeňském kraji výstraha kvůli náledí. Postupně budou klesat teploty a od severozápadu dorazí sněžení.

zima QAP-FOTO (113)

Silnice a chodníky v kraji podle meteorologů v noci na středu pokryje náledí. ČHMÚ už vydal výstrahu, která ploatí až do středečního dopoledne. Od vyšších poloh bude i sněžit.

Výstraha meteorologů kvůli četnému náledí platí pro Plzeňský kraj od úterní 20. hodiny do středeční desáté dopolední. "V úterý večer a v noci na středu se bude oblačnost postupně od severozápadu protrhávat. Při déletrvající malé oblačnosti budou teploty klesat pod bod mrazu a bude se tvořit četné náledí. Největší pravděpodobnost tvorby náledí je v severozápadní polovině našeho území," informovaly meteorologové.

Ve vyšších polohách by se navíc měla objevit i vrstva nového sněhu. "V chladnějším vzduchu přechází postupně od severozápadu déšť v polohách nad 300 m n. m. do sněžení. Sníh ale v nížinách odtává a sněhová pokrývka se tvoří zejména od vyšších poloh, kde může do půlnoci napadnout kolem 5 cm nového sněhu," upozorňuje ČHMÚ.

Teploty budou v noci pod bod mrazu klesat i v dalších dnech. V noci na čtvrtek budou kolem -3 stupňů, v noci na pátek až kolem -5. I v dalších dnech navíc musíme počítat spíš se zataženou oblohou nebo proměnlivou oblačností a srážkami, které budou v nížinách dešťové nebo smíšené.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24