QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V krůtím mase z Polska byla salmonella - FOTO

21.06.2016 11:22

"Chutné" mražené krůtí maso z Polska, ve kterém byla salmonella odhalili inspektoři SZPI v řetězci Tesco. Ani v mraženém stavu se bakterie neničí. Nemáte maso v mrazáku?

krůtí maso

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce odhalili na českém trhu další maso, ze kterého by lidé mohli mít zdravotní potíže. Tentokrát se jednalo o mleté maso z Polska. Testy v něm odhalily salmonellu.

Konkrétně se jednalo o mražené maso "Indrol – Chutné krůtí maso (krůtí mletý masný polotovar s přidanou vepřovou bílkovinou)" v balení 520 gramů a šarže: 16052704. "Analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella," informuje SZPI.

Maso bylo k dostání v obchodním řetězci Tesco. "Vzhledem ke skutečnosti, že výrobek byl označen údajem ´spotřebujte do: 3. 6. 2016´, v tržní síti se již nenachází. SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," upozorňuje inspekce.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24