QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V okolí centra Alice vznikne park i nová komunikace

13.03.2023 9:43

V rámci výstavby nového obchodního centra v Plzni na Skvrňanech dojde k úpravě komunikace a parkovacích stání v ulici Terezie Brzkové.

Demolice OC Alice_0123_QAP (15)

„Navrženými úpravami dojde k propojení stávajících slepých ramen ulice Terezie Brzkové. Nově bude komunikace řešena jako průjezdná dvoupruhová, navržena je jako Zóna 30 včetně navržených dopravně zklidňujících opatření, jako například přejezdné prahy v místech pro přecházení. Celková délka úprav je 162 metrů,“ uvádí Správa veřejného statku města Plzně (SVSMP).

Vznikne 78 parkovacích míst. „Na vozovku budou navazovat oboustranné řady kolmých parkovacích stání v počtu 78 stání včetně 4 vyhrazených stání pro osoby ZTP. Řešeny jsou dále chodníky pro pěší, plochy pro separovaný a směsný odpad, přeložky inženýrských sítí v rozsahu stavby,“ informuje SVSMP.

V rámci této stavby bude vybudován i nový park na místě části původního obchodního střediska. Park bude sloužit nejen jako tranzitní plocha, ale i jako místo pro aktivní nebo pasivní odpočinek.

„Předpokládané náklady stavby jsou 32 mililonů korun. Stavba by měla být zahájena ve 2. pololetí roku 2023,“ uvádí SVSMP.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24