QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji se bourá. U Vladměřic začalo po nehodě auto hořet – FOTKY

01.12.2023 14:05

V pátek 1. prosince od rána vydatně sněží, záchranné složky mají plné ruce práce. Zasahují po celém Plzeňském kraji.

OA Vladměřice_1223_HZSPK
OA Vladměřice_1223_HZSPKnehoda Svojkovice_1223_HZSPK1nehoda Svojkovice_1223_HZSPKnehoda Svojkovice_1223_HZSPK2nehoda Svojkovice_1223_HZSPK3kamion Dvorec_1223_HZSPKkamion Dvorec_1223_HZSPK1kamion Dvorec_1223_HZSPK2OA_Záluží_1223_HZSPK

11:21

„U Vladměřic na silnici 201/II havarovalo osobní vozidlo mimo komunikaci. Po nehodě začalo auto hořet. Nikdo z osádky vozu nebyl zraněn. Požár zlikvidovala dobrovolná jednotka z Manětína,“ uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

„Řidič (ročník 1994) s vozidlem Dacia jel ve směru od Manětína na Mladotice a zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, s vozidlem se dostal do smyku, dostal se vpravo mimo vozovku, kde narazil do oplocení a stromu. Vozidlo po nárazu začalo hořet a ohořelo i oplocení a strom. Dopravní nehoda se obešla bez zranění a u řidiče byla dechová zkouška na alkohol negativní. Policisté věc vyřešili příkazem na místě," doplnila Eva Červenková, mluvčí policie.

12:21

„Na spojnici Svojkovice - Holoubkov se střetla dvě osobní a jedno nákladní vozidlo. Jedna osoba skončila v péči Zdravotnické záchranné služby,“ informoval mluvčí s tím, že hasiči odpojili aku a zasypali uniklé provozní kapaliny.

„Záchranáři na místě ošetřili ženu ročník 1970, která utrpěla lehčí zranění a byla transportována do Rokycanské nemocnice," doplnila informace mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

12:47

Mezi Velkými Dvorci a Mlýncem hasiči vyprostili uvízlý kamion.

13:50

Na silnici 1808/III směr Záluží narazilo osobní vozidlo mimo komunikaci do stromu. Jedna osoba v péči ZZS.

Další dopravní nehody jsou hlášeny u obce Těškov okres Rokycany; nehoda nákladního vozidla. U obce Holoubkov narazilo osobní vozidlo do sloupu. Bouralo se i na Klatovsku, v obci Klenová došlo ke srážce nákladního vozidla s osobním. Na Tachovsku sjel kamion do příkopu u obce Přimda, stejně tak u obce Částkov.

Sníh bude dle meteorologů přibývat i následující dny. „Od sobotního brzkého rána do nedělního odpoledne očekáváme tvorbu sněhových jazyků, na horách i závějí,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav. „Zejména v dopravě hrozí výrazné komplikace, tak buďte na cestách opatrní.“

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT