QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Sokolovské přibyde parkovacích míst, bourat se bude další výměník, FOTKY!

01.04.2014 17:03

Prvním výměníkem, který se zboural kvůli novým parkovacím místům, je v Sokolovské ulici v Plzni na Lochotíně. A v bourání se bude pokračovat jen o kousek dál.

DSC08424
DSC01922DSC01925DSC08423DSC08424DSC08425DSC08426DSC08427DSC08428DSC08429SDC10590SDC10591SDC10592SDC10593

Bourání starých a zbytečně velkých výměníků, které už postupně nahrazují nové a moderní technologie, bude mít pokračování. První "vlaštovkou" se stal výměník v Sokolovské ulici v Plzni na Lochotíně kousek nad bazénem. Zbourána byla více než půlka původní stavby, uvolněná plocha má nově sloužit coby parkoviště. Zatím ale zdaleka není hotovo...

,,V současné době se připravuje projektová dokumentace. Plzeňská Teplárenská byla s bouráním hodně rychlá, původně se mělo začít až na jaře. Já věřím, že parkoviště v Sokolovské ulici bude hotové během letošního roku. Další parkovací místa přibydou také z druhé strany domu, těsně u plotu nad bazénem," potvrdil QAPu místostarosta prvního plzeňského obvodu Vladimír Tichý.

Výměník v Sokolovské ulici by měl doznat i estetických úprav, v což doufají i místní. ,,Snad to tak nenechají. Myslela jsem, že zmizí ty posprejované nápisy a trošku to zmodernizují, dají nějakou moderní barevnou fasádu, aby to tu ladilo s paneláky," říká Marie, která nedávno koupila byt právě v Sokolovské ulice. ,,Takhle to rozhodně ještě hotové není, určitě se to musí dodělat, minimálně začistit a dodělat omítka," uklidňuje místostarosta Tichý.

Výměníkem v Sokolovské ulici projekt nekončí.  ,,V projektu „přestavby a úpravy výměníků" budeme pokračovat. V současné době je na pořadu dne další výměník na Lochotíně poblíž toho již upraveného v Sokolovské ulici. V režii Plzeňské Teplárenské, a.s. je pouze úprava a zmenšení původní technologie a předání prostoru k vybudování parkovacích míst konkrétnímu ÚMO, v tomto případě ÚMO 1. Kdy začnou s přestavbou a úpravou na parkoviště, nevíme," prozradila QAPu Petra Siegerová, mluvčí Plzeňské Teplárenské. O jaký výměník přesně se jedná, je otázkou. Poblíž je výměníků, které by zasloužily zbourat a upravit, hned několik. Pravděpodobně se jedná o výměník ve stejné ulici, kousek od "Družby". Přestavbu a úpravu by potřebovaly i další stavby jako například výměník v ulici E. Krásnohorské (viz fotogalerie).

Jestli se do podobných projektů pustí i v dalších plzeňských obvodech, zatím zůstává otázkou. ,,Ostatní ÚMO zatím nějaké návrhy měla, ale konkrétně nebyly z jejich strany dotaženy, takže v ostatních lokalitách a obvodech Plzně zatím žádný další rozestavěný objekt nemáme," dodává mluvčí Plzeňské Teplárenské Petra Siegerová.

FOTO:QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24