QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná dopravní nehoda v Horní Folmavě. Šest zraněných, na místo letěl vrtulník

30.10.2022 16:40     30.10.2022 18:30

Dnes před čtvrtou hodinou odpolední došlo k vážné dopravní nehodě na Domažlicku. Na místo vyrazily všechny záchranné složky. Pro zraněnou ženu letěl vrtulník.

foto folmava nehoda foto MArtina Kronychová

K dopravní nehodě došlo v České Kubici v části Horní Folmava v neděli 30. října. "V Horní Folmavě na hlavním tahu směr SRN, došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů ve vyšší rychlosti," informoval o událostí Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby.

Nehoda si vyžádala šest zraněných osob. “Řidičku jednoho z vozidel (ve voze cestovala sama) ročník 1987 transportuje LZS s těžkým zraněním, ale při vědomí a v tuto chvíli mimo ohrožení života na Emergency FN Lochotín. Další čtyři lehce zraněné cizince z druhého vozu si převzala německá ZZS v rámci přeshraniční spolupráce a transportuje je k dovyšetření do zdravotnických zařízení v SRN,” uvedl mluvčí záchranné služby.

AKTUALIZACE:

Dopravní nehodu způsobila nepozornost řidiče. “Z dosavadního šetření dopravních policistů neměl řidič (ročník 2003) jedoucí po vedlejší komunikaci dát přednost řidičce (ročník 1987), která jela po hlavní komunikaci od Německa směrem na Babylon. Dechové zkoušky u obou řidičů negativní,” uvedla mluvčí policie Hana Kroftová s tím, že škoda byla předběžně odhadnuta na 275 000 Kč.

 

foto Martina Kronychová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24