QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážné nehody! V Tachově srazilo auto ženu, dvě zraněné děti po nehodě na Rokycansku

02.08.2023 17:41     02.08.2023 18:41

K vážnému střetu chodkyně s osobním automobilem došlo odpoledne v Tachově v Pivovarské ulici. Další nehodu řešily záchranné složky na Rokycansku, zranění utrpěly celkem 3 osoby včetně 2 dětí.

vrtulník ilustrační foto Milan Janoch (1)

Auto srazilo ženu na přechodu pro chodce kolem půl čtvrté odpoledne v Pivovarské ulici v Tachově, ženu do nemocnice transportoval vrtulník. „Chodkyně, žena ročník 1949, utrpěla středně těžká až těžká zranění. Na místě byla stabilizovaná, transportována leteckou záchrannou službou na Emergency FN Lochotín," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Žena šla po přechodu pro chodce. „Řidič (1987) vozidla Volkswagen Golf přehlédl chodkyni (1949) jdoucí na přechodu pro chodce a srazil ji. Řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla s výsledkem negativním. Tachovští dopravní policisté se nehodou dále zabývají, škodu na vozidle vyčíslili na 40 tisíc korun,“ sdělila k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

Další vážnou nehodu řešily složky IZS odpoledne na Rokycansku. Před šestnáctou hodinou havarovalo osobní vozidlo u obce Osek ve směru na Litohlavy. Auto skončilo mimo vozovku.

„Na místě jsou tři zraněné osoby. Žena ročník 1992, dívka 2012 a chlapec 2016 všichni s četnějšími lehčími zraněními při vědomí transportováni na akutní příjem FN Plzeň – Lochotín," uvedla Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

Jak k nehodě došlo, popsala mluvčí policie. "Řidička (1992) jela s vozidlem Citroen od Oseka na Litohlavy a v pravotočivé zatáčce nezvládla řízení. Vyjela s vozidlem mimo vozovku do pravého příkopu, pak zpět na vozovku, pak zase do příkopu, pak zase na vozovku a pak skončila v příkopu. Dechová zkouška u ženy byla negativní," uvedla Dagmar Brožová.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT