Ve vnitrobloku Manětínské se staví. Kdy bude hotovo?

19.12.2022 19:05

Vnitroblok v Manětínské ulici v Plzni prochází rekonstrukcí. Práce na revitalizaci jsou v plném proudu. Ve vnitrobloku se buduje kavárna i dětské hřiště.

kavárna Manětínská_1222_ÚMO1 (3)

Ve vnitrobloku vznikne kavárna s terasou, vysází se zde nové stromy a v budoucnu vyroste i dětské hřiště. „Jde přesně o ten projekt, na kterém se podílejí sami občané. A takových projektů máme na Jedničce celou řadu. S občany diskutujeme, co by se jim líbilo, a co naopak vůbec ne. Jsem rád, že lidé se do těchto diskuzí zapojují a není jim lhostejné, v jakém prostředí žijí,“ uvedl místostarosta Jedničky Miroslav Šuma.

O tom, že by se měl bývalý minigolf rekonstruovat, se začalo mluvit už před několika lety. „O proměně zanedbaného místa se začalo hovořit v roce 2019. Uskutečnilo se plánovací setkání s místními obyvateli. Na podzim byl zpracován architektonický návrh, ke kterému se mohli občané vyjádřit během veřejného projednání. V lednu 2020 předal architekt finální verzi studie a později byla zpracována projektová dokumentace. Se samotnými pracemi se začalo v březnu 2022,“ uvádí Městský obvod Plzeň 1.

Když vše půjde podle plánu, stavba bude v březnu hotová. „Práce začaly demolicí objektu bývalé restaurace a také terénními úpravami. Stavebníci poté začali s budováním nové kavárny. Samotná budova již stojí a zajímavostí je, že plochou střechu pokryly rozchodníkové rohože, které v místě sevřeném panelovými domy přispějí ke zlepšení mikroklima,“ uvádí obvod.

Opraveno bylo i stávající sportoviště. „Povrch byl opatřen barevnými nátěry s vyznačením hřišť pro jednotlivé sporty a současně byla provedena oprava a nátěr stávajícího oplocení hřiště včetně zvýšení plotu za brankou na jihovýchodní straně. Betonová zeď byla rozšířena a také tam přibylo pítko,“ uvedl architekt Aleš Kubalík.

Revitalizace areálu vyjde na více než 23 milionů korun, přičemž téměř 3,5 milionu korun bude obvod čerpat z dotace Státního fondu podpory investic.

Foto ÚMO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24