QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve volbách by zvítězila ČSSD

22.04.2010 13:48

Podle posledního průzkumu by opět ve volbách v Plzeňském kraji zvítězili sociální demokraté. ODS ztrácí. Do parlamentu by se dostalo jen pět stran.

Agentura STEM provedla v Plzeňském kraji předvolební průzkum. Opět se potvrdilo, že by zvítězila ČSSD s necelými 26 % a těsně za nimi by byla ODS se ztrátou 2,5%. Na místě třetím by byli komunisté se ziskem 12,5 %. Další strany, které by se dostaly do poslanecké sněmovny jsou Věci veřejné v čele s Radkem Johnem. Ten se umístil na první příčce mezi oblíbenými politiky. Nechyběly by ani TOP 09. Průzkum byl proveden i kvůli čtvrtečnímu volebnímu speciálu Českého rozhlasu, který začíná po 17 hodině. Diskuzi povede Martin Veselovský.

Další průzkumy agentur potvrdily, že sociální demokraté by zvítězili jen tentokrát s 30%. S větší ztrátou je v jiném průzkumu Plzeňska ODS a to na 22,5%. Ostatní tři strany dopadly v obou průzkumech stejně, do parlamentu se dostanou.

Někteří větší podnikatelé se netají tím, že pokud ve volbách zvítězí levice, chystají odchod do některé země z takzvaného daňového ráje.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24