QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Vedení plzeňské Jedničky se distancuje od projevů zastupitele za SPD

19.12.2022 12:01

Nově zvolený zastupitel složil slib 7. prosince. Do zastupitelstva prvního plzeňského obvodu se dostal poté, co rezignoval jeho kolega, a to jako nestraník za SPD. Od kontroverzních výroků zastupitele Jakuba Zieby se vedení prvního plzeňského obvodu dle tiskové zprávy distancuje.

Jakub Zieba_FB Jakub Zieba

S postoji, kterými se nový zastupitel prezentuje na sociálních sítích, vedení prvního plzeňského obvodu nesouhlasí. „Pan Zieba právoplatně složil slib zastupitele. S jeho výroky na sociálních sítích, na která nyní upozornila média, nesouhlasíme,“ uvedla starostka prvního plzeňského obvodu Ivana Bubeníčková.

„Svorností a přátelstvím s Ruskou federací k míru a prosperitě!“ uvedl například Jakub Zieba na svém Facebookovém účtu. O novém zastupiteli plzeňské jedničky si můžete udělat obrázek sami. Jeho profil je veřejně dostupný na sociální síti Facebook.

„Jde především o ostudu SPD, když si takové lidi dává na kandidátku. Nám nezbývá než respektovat výsledek demokratických voleb,“ uvedl místostarosta Jedničky Jiří Rezek. Veřejnost by se podle něj měla se svými podněty a dotazy obracet přímo na Jakuba Ziebu, případně na zastupitelský klub SPD.

Foto ilustrační FB Jakub Zieba

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24