Víkend přinese slunečnou oblohu i přeháňky

02.10.2015 7:03

Víkend bude zpočátku ve znamení slunečné oblohy, postupně ale přijde oblačnost a počítat musíme i s přeháňkami. Podobné to bude i v příštím týdnu.

podzim7

Podle nové týdenní předpovědi meteorologů do 9. října nás v příštích dnech čeká sice zpočátku ještě slunečná obloha, postupně ale musíme počítat s přibýváním oblačnosti a také s přeháňkami. Teploty by se ale mohly pohybovat až kolem 18 stupňů.

"Tlaková výše se bude přesunovat z Polska nad východní Evropou a k nám začne proudit teplý vzduch od jihu. Během víkendu a na začátku příštího týdne počasí u nás od západu ovlivní brázda nízkého tlaku vzduchu. V závěru období k nám bude mezi tlakovou výší nad severovýchodní Evropou a tlakovou níží nad východním Atlantikem proudit teplejší vzduch od jihu," informoval ČHMÚ.

V pátek bude jasno nebo skoro jasno, ještě ráno a dopoledne se místy objeví mlhy. Teploty se odpoledne budou pohybovat mezi 15 a 19 stupni.

Také sobota bude zpočátku ještě ve znamení jasné nebo polojasné oblohy, po ránu i s mlhami nebo nízkou oblačností, odpoledne ale bude přibývat oblačnost. Teploty v noci klesnou mezi 9 až 5 stupňů, někde až ke 3 stupňům a objeví se tak i přízemní mrazíky. Odpoledne budou teploty mezi 17 až 21 stupni.

V neděli už bude oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Počítat ale musíme s přeháňkami. V noci naměříme 11 až 5 stupňů, přes den pak 15 až 18.

Pondělí bude ve znamení oblačné nebo zatažené oblohy, jen místy bude polojasno a objeví se přeháňky nebo déšť, ojediněle i mlhy. Noční teploty budou kolem 5 stupňů, nejvyšší denní mezi 16 a 20 stupni.

Podobné to bude i v dalších dnech. Úterý přinese oblačnou až zataženou oblohu. Počítat opět musíme s přeháňkami a deštěm. Noční teploty budou mezi 12 a 8 stupni, denní mezi 16 a 20.

Vyhlídka počasí od středy do pátku podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, postupně 14 až 18 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24