QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Víkend ve znamení nehod. Hasiči zasahovali na několika místech - FOTKY

21.03.2016 10:42

Hasiči v Plzeňském kraji museli o víkendu vyjíždět hned k celé řadě nehod. V několika případech musela na místo i záchranka. Podívejte se na fotky z nehod.

20.3.2016 DN Ostrovec-Lhotka (RO 15.52) 20.3.2016 DN Ostrovec-Lhotka (RO 15.52)
19.3.2016 DN Chlumčany (PJ 9.18)19.3.2016 DN Dolní Lukavice (PJ 4.25)19.3.2016 DN Lhotka u Radnic (RO 16.28)20.3.2016 DN Ostrovec-Lhotka (RO 15.52)19.3.2016 DN Plzeň, Domažlická OA x kamion (PM 15.41)

Víkend byl na silnicích v regionu opět ve znamení nehod. Nejspíš nejvážnější se odehrála v sobotu u Bezvěrova, kde byl v autě nalezen mrtvý muž. Také v neděli se nicméně vážná nehoda řešila na Tachovsku u Sytna.

Hasiči, policie i záchranka v kraji zažili z pohledu nehod poměrně rušný víkend. Hned v sobotu dopoledne bylo nalezeno havarované auto u Bezvěrova na Plzeňsku, ve kterém byl nalezen mrtvý muž. Na místě sice zasahovala i letecká záchranka, ani to ale muži život nezachránilo. jestli zemřel skutečně vinou nehody, musí rozřešit až nařízená pitva. Velmi vážná nehoda se odehrála také v neděli na Tachovsku. Tam letěl vrtulník pro změnu pro teprve 16letého motocyklistu (více zde).

Bouralo se na řadě míst, výjimkou nebyla ani Plzeň...

Také u dalších nehod musela hasičům a policii asistovat záchranka. "Před obcí Ostrovec-Lhotka narazilo osobní auto čelně do stromu. Při příjezdu jednotky z Radnic o zraněnou osobu pečovala zdravotnická záchranná služba. Hasiči zabezpečili místo nehody a řídili po dobu zásahu provoz. Odtahovou službu si zajistil majitel vozu sám," řekla k jedné z mnoha nehod mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Nehoda zaměstnala složky IZS také v Plzni na Domažlické. "V Plzni před kruhovým objezdem na Domažlické hasiči z požární stanice Střed zajistili místo nehody osobního auta a kamionu. Zraněného řidiče osobního auta pomohli hasiči ošetřit a transportovat do sanitky. Uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali pomocí sorbentu," přidává k další nehodě mluvčí krajských hasičů.

Velmi vážně vypadala i nehoda, ke které došlo v Dolní Lukavici. Tam narazilo auto do stromu. "Při příjezdu jednotky z Přeštic o zraněnou spolujezdkyni pečovala zdravotnická záchranní služba. Hasiči asistovali při jejím ošetření a následném transportu do sanitky. Ve voze cestovaly při nehodě ještě další dvě osoby. Jedna osoba byla ponechána po ošetření lehkého zranění na místě, druhou osobu nalezli hasiči ve spolupráci s PČR nedaleko nehody," uzavírá sérii nehod Pavla Jakoubková.

Příčiny nehod jsou stále v šetření policie.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24